Kyrös-Rastin suunnistuskerho 2024

Harrastamisen Suomen mallin hankkeen ILMAINEN suunnistuskerho käynnistyy to 11.4. klo 18-19.30 Hämeenkyrön Kirkonkylän koulun pihalla ja jatkuu torstaisin 30.5. saakka. Suunnistuskerho on tarkoitettu kaikille 6–15-vuotiaille olet sitten suunnistuksen polulla ensikertalainen tai jo aiemmin lajia harrastanut. Suunnistuskerhossa leikitään, opetellaan perusliikuntataitoja ja tietenkin suunnistetaan paljon. Osallistujat jaetaan suunnistustaidon mukaisiin ryhmiin ikä huomioiden. Suunnistuskerho kokoontuu ulkona, joten säänmukainen varustus päälle. Tervetuloa iloiseen joukkoomme ja ota kaveri mukaasi!

Suunnistuskerhoon ilmoittautuminen tapahtuu seuraavasti:

- kyros-rasti.fi -sivuilla löytyvällä lomakkeella huom! vahvistusviesti ilmoittautumisesta tulee osoitteesta pro @ jopox.fi

- Päivi Pramilalle, os. paivi.pramila(at)elisanet.fi 9.4. mennessä tai

- Hämeenkyrön Kirkonkylän koulu to 11.4. klo 17.30 – 18

Ilmoittautumisen yhteydessä tulee kertoa lapsen nimi, syntymävuosi, koulu, suunnistuskokemus, huoltajan nimi, puhelinnumero ja sähköpostiosoite.

Hämeenkyrön ala- ja yläkoulua käyvät kerholaiset on vakuutettu koulun puolesta.


Suunnistuskerho alkaa to 11.4. klo 18-19.30 ja jatkuu torstaisin alla olevan kalenterin mukaan.

to 11.4. Hämeenkyrön Kirkonkylän koulu

to 18.4. Kyröskosken koulu

to 25.4. Onnimanni, Viljakkala

to 2.5. Lentokenttä

to 9.5. Sata-Häme-suunnistus Ikaalinen

to 23.5. Hämeenkyrön terveyskeskus

to 23.5. Mahnalan koulu

to 30.5. Ammatti-instituutti Iisakki

Tämän jälkeen suunnistuskoulua voi jatkaa normaalina maksullisena harrastuksena.

HUOM! Jos suunnistuskerholainen haluaa kilpailla kevätkaudella, tulee maksaa suunnistuskoulumaksu, joka on 90€ 1. lapsi / 65€ sisarukset. Suunnistuskoulumaksu sisältää seuran jäsenmaksun ja kilpailulisenssin, mutta EI vakuutusta. Tarkista oma vakuutusturvasi!

Kevätkauden ilmaisesta kerhosta suunnistuskouluun jatkaville suunnistuskoulu maksaa 40€ ilman kisoja ja 75€ kisojen kanssa.


Suunnistuskoulumaksu tulee maksaa seuraavien kohdalla:

- kaikki 30.5. jälkeen suunnistuskoulussa jatkavat lapset, maksu 4.6. mennessä

- kilpailevat lapset, jotka tarvitsevat lisenssin kilpailuja varten, maksu 30.4. mennessä

Suunnistuskoulu maksaa 90 € (sisarukset 65 €). Maksusta tieto myös kyra.sihteeri(at)gmail.com, jotta lisenssiasia saadaan kuntoon mahdollisimman pian voimaan. KyRan tili (Aito Säästöpankki): FI73 4503 0010 2897 46. Viitenumero:15260

Lisätietoja Päivi Pramila, 040 7082 998, paivi.pramila(at)elisanet.fi tai kyra.sihteeri(at)gmail.com

Suunnistuskerho ja -koulu käyttää Jopox-sovellusta. Sovelluksesta löytyy helposti harjoituskertojen tiedot. Siellä ilmoittaudutaan jokaiselle suunnistuskerhokerralle erikseen. Toivomus on, että kaikki suunnistuskerholaiset ja/tai vanhemmat ottavat Jopox-ilmoittautumisen käyttöön. Tämä helpottaa etukäteissuunnittelua ja säästää luontoa, koska näin osaamme tulostaa sopivan määrän karttoja. Tarkempaa tietoa sovelluksesta saat suunnistuskerhossa ja -koulussa.


Suunnistuskerhossa lapset jaetaan Tuikkuihin ja Tähtiin iän ja taitotason mukaan. Suunnistaminen tapahtuu pienryhmissä, joten Tuikuista ja Tähdistä löytyy varmasti juuri sinulle sopiva pienryhmä, jossa on saman ikäisiä ja taitoisia lapsia tai nuoria.

TUIKUT 1

Tuikut 1 -ryhmä koostuu alle 10-v. lapsista, jotka aloittavat suunnistuksen tai ovat vasta suunnistaneet yhden vuoden. Ryhmässä aloitetaan suunnistuksen alkeista; tutustutaan karttaan, karttaväreihin ja -merkkeihin, kartan suuntaamiseen ja kartan lukuun. Ryhmässä opetellaan luonnossa liikkumista ja luonnon kunnioittamista. Tuikut suunnistavat pienissä ryhmissä ohjaajan johdolla. Vanhemmat ovat tervetulleita ryhmään mukaan.

TUIKUT 2

Tuikut 2 -ryhmä koostuu alle 10-v. lapsista, joilla on jo aikaisempaa suunnistuskokemusta, esim. 2 vuotta suunnistuskoulussa. Ryhmässä vahvistetaan kartan suuntaamista selkeiden kohteiden ja kompassin perusteella, opetellaan lisää kartanlukutaitoa sekä tehdään reitinvalintoja. Tuikut suunnistavat pääasiassa pienissä ryhmissä tai pareittain, mutta lapsia kannustetaan sopivasti myös itsenäiseen suunnistukseen. Vanhemmat ovat tervetulleita ryhmään mukaan.

TÄHDET 1

Tähdet 1 -ryhmä muodostuu 10–15-vuotiaista lapsista ja nuorista, jotka aloittavat suunnistuksen tai ovat aiemmin suunnistaneet vain vähän. Tässä ryhmässä lapsi haluaa liikkua metsässä ja samalla vahvistaa suunnistustaitojaan. Ryhmässä harjoitellaan suunnistuksen perustaitojen lisäksi (mm. kartanluku ja kartan suuntaaminen) myös kompassin käyttöä. Suunnistus tapahtuu pääasiassa ohjaajan kanssa pienryhmissä. Vanhemmat ovat tervetulleita ryhmään mukaan varmistajaksi ja avustajaksi.

TÄHDET 2

Tähdet 2 -ryhmä koostuu 9-12-vuotiaista lapsista, jotka ovat suunnistaneet jo useamman vuoden. Tässä vaiheessa lapsi osaa jo yleisimmät karttamerkit ja ymmärtää karttavärien logiikan. Lapsi ymmärtää korkeuskäyrien merkityksen ja osaa hieman käyttää niitä suunnistuksen apuna. Kompassin käyttö kartan suuntaamisessa on tuttua. Tässä ryhmässä vahvistetaan suunnistuksen perustaitoja ja itseluottamusta ohjaajan avustuksella erilaisissa maastoissa. Lapset suunnistavat harjoituksessa pareittain tai pienryhmissä ohjaajan johdolla. Vanhemmat ovat tervetulleita apuohjaajiksi.

TÄHDET 3

Tähdet 3 -ryhmä muodostuu 10–15-vuotiaista lapsista ja nuorista, joilla on jo useamman vuoden suunnistuskokemus. Useimmat haluavat liikkua metsässä vauhdikkaasti. Omia suunnistustaitoja pääsee harjoittamaan vaikeammissa maaston osissa, ja radat ovat pidempiä kuin muilla ryhmillä. Ryhmän suunnistajat harjoittelevat myös suunnassa kulkemista, rastinottoa ja reitinvalintaa. Tässä ryhmässä voi välillä suunnistaa parin kanssa tai yksin. Tähdet 3 -ryhmän lapset kartuttavat suunnistustaitojaan siirtyäkseen aikanaan Stars-ryhmään (n. 12-18 v). Vanhemmat ovat tervetulleita ryhmään mukaan varmistajaksi ja avustajaksi.

    pp 8.3.2024