HÄMEEN KOMPASSI-CUP VIESTI HÄMEENKYRÖSSÄ 17.9.2022

Viralliset kilpailuohjeet

Kilpailussa noudatetaan SSL:n sääntöjä ja näitä järjestäjän kilpailuohjeita

Kilpailukeskus, pysäköinti ja kilpailukeskukseen saapuminen

Kilpailukeskus sijaitsee Hämeenkyrön lentokentällä. Pysäköinti on läheisessä sorakuopassa, josta matkaa kilpailukeskukseen on noin 700 m. Noudatathan järjestäjän ohjeita kilpailukeskukseen siirtyessäsi! Kilpailukeskuksen navigointiosoite on Vasuntie 85, Kyröskoski. Opastus on tieltä VT3 Kyröskosken eritasoliittymästä.

Opastus

VT 3 Kyröskosken eritasoliittymä (VT 3 ja Häijääntien (nro249) risteyksestä Vaasan suuntaan noin 2 km), josta opastus Vesajärven suuntaan (tie nro 13087). Ajoaika noin 10 minuuttia. Opastus paikalla lauantaina klo 9.00. Kilpailukeskuksen navigointiosoite on Vasuntie 85, 39200 Kyröskoski (tie nro 13115)

Kartta ja maasto

Kartta on valmistunut vuonna 2021. Ajantasaistus on tehty 8/2022. Käyräväli 5 m. Soranottoalueet on kuvattu kartalla poikkeuksellisesti keltaisella avoimen alueen merkinnällä luettavuuden varmistamiseksi. Tulostekartta. Kartat ovat muovisuojuksessa. Kilpailumaasto on kuivaa ja polkurikasta kangasmaastoa. Korkeuserot ovat vähäiset.

Kielletyt alueet

Kiellettyjä alueita ovat pihamaat ja kartalle kielletyn alueen violetilla ruudutuksella merkityt alueet. Kilpailumaastossa on oheisen kuvan mukaista tai vastaavaa keltaista muovinauhaa. Se EI ole kielletyn alueen nauhaa, vaan soranottoalueiden varoitusnauhaa.

Siimari (RR ja TR)

Siimari on merkitty kartalle yhtenäisellä oranssilla viivalla. Maastossa on yhtenäinen valkoinen muovinauha.

K-piste

Kaikilla sarjoilla K-piste on noin 100 m päässä vaihtopuomista. K-pisteelle on valkoinen viitoitus.

Viimeinen rasti

Viimeisellä rastilla on kaksi leimasinta. Toisen koodi on RR5 ja toisen koodi on 100. Kummalla tahansa leimasimella voi leimata. Viimeiseltä rastilta on viitoitus maaliin.

Sarjat, matkat, rastien lkm, mittakaava, kartan koko ja hajonta

Osuus

Sarja

Matka (km)

Rastien lkm

Mittakaava

Kartan koko

Hajonta

1-3

H10RR

1,9/2,4

5

7 500

A5

Ei

1-3

H12TR

1,9

6

7 500

A5

Ei

1-3

H14

2,7

7

7 500

A4

Kyllä
1-3

D10RR

1,9/2,4

5

7 500

A5

Ei

1-3

D12TR

1,9

6

7 500

A5

Ei

1-3

D14

2,7

7

7 500

A4

Kyllä

Kilpailunumerot

Viestissä käytetään kilpailunumeroita. Infosta noudetaan joukkuekuori, joka sisältää joukkueen numerot ja Emit-tarkistuslipukkeet. Omat hakaneulat mukaan. Kilpailunumeron iso numero ilmaisee joukkueen numeron ja pieni numero kertoo osuuden. Kilpailunumerot palautetaan leimantarkastuksessa.

Rastinmääritteet

Rastinmääritteet on painettu karttaan. Irrallisia rastinmääritteitä EI ole saatavilla. Rastien koodit on painettu kartalle rastin järjestysnumeron viereen.

Mallirasti

Mallirasti sijaitsee infon läheisyydessä. Samassa paikassa voi kokeilla myös Emit-kortin toimivuuden.

Emit-kortit

Kilpailussa käytetään Emit-leimausjärjestelmää. Kaikki kilpailijat tarkastavat lähtöluettelosta oman Emit-korttinsa numeron. Virheellinen numero on muutettava infossa, väärällä Emit-numerolla kilpaileminen johtaa hylkäykseen. SAMALLA EMIT-KORTILLA VOI JUOSTA VAIN YHDEN OSUUDEN. Emit-kortin voi vuokrata infopisteestä (2 €). Vuokratut Emit-kortit tulee palauttaa infoon kilpailusuorituksen jälkeen. Palauttamatta jääneistä korteista veloitetaan 70 €.

Juoksujärjestykset

Juoksujärjestykset ilmoitetaan ilmoittautumisjärjestelmään viimeistään TO KLO 18.00. (Esimerkiksi sairastapauksissa viime hetken muutokset juoksujärjestyksiin pitää tehdä lauantaina 17.9. klo 11.00 mennessä kilpailukeskuksen infoon.)

Lähtö-, vaihto- ja maalitoimintojen havainnollistaminen

Kilpailutoiminnot havainnollistetaan klo 11.15 mallijuoksijoiden ja kuulutuksen avulla.

Lähtö

Lähtö on kilpailukeskuksesta. Klo 12.00 H14, klo 12.05 D10RR, D12TR ja D14 ja klo 12.10 H10RR ja H12TR. Lähtöön kuljetaan Emit-nollauksen kautta. Kartat jaetaan käteen. Sarjoissa H/D12TR ja H/D10RR karttaa saa katsoa 1min ennen lähtöä. Seuraa kuulutuksia!

Vaihto- ja maalikarsinat

Viimeiseltä rastilta johtaa viitoitus vaihtoon/maaliin.

Vaihto

Vaihto sijaitsee kilpailukeskuksessa ja sinne kuljetaan nollauksen kautta. Vaihtoalueella on nähtävissä mallikartat, joihin on merkattu K-piste.

Kilpailija tulee vaihtoon vaihtoleimauksen kautta, antaa oman karttansa toimitsijalle ja ottaa puomilta omaa kilpailunumeroaan vastaavan kartan. Kartta ojennetaan vaihtopuomilla seuraavan osuuden juoksijalle. Tämän jälkeen vaihtoon tullut kilpailija siirtyy leimantarkistukseen.

Maali

Viimeisen osuuden juoksija suorittaa maalileimauksen maalissa. Tämän jälkeen hän siirtyy leimantarkistukseen. Jokaisessa sarjassa sijoille 1–3 sijoittuvien joukkueiden maaliintulojärjestyksen ratkaisee maalituomari. Sijoitus ratkeaa maaliviivalla. Maaliviivan jälkeen sijaitsevassa maalipisteessä suoritetaan leimaus, josta otetaan joukkueen maaliintuloaika. Maali suljetaan, kun viimeinen viestijuoksija on tullut maaliin.

Leimanselvityspiste (itkumuuri)

Mikäli leimauksissa todetaan olevan epäselvyyksiä, toimitsija tekee hylkäysesityksen, joka selvitetään välittömästi leimanselvityspisteellä. Jos suoritus todetaan virheelliseksi puuttuvan tai virheellisen rastileiman tai väärän leimausjärjestyksen takia, pyydetään joukkueen huoltaja tarvittaessa paikalle. Hylkäys vahvistetaan vasta tämän jälkeen.

Uusintalähtö

Uusintalähtö tapahtuu kuuluttajan ohjeiden mukaisesti noin 15 minuuttia viimeisen sarjan voittajan maaliin tulon jälkeen.

Karttojen palautus

Kilpailukartat saa infosta kuulutuksen mukaisesti uusintalähdön jälkeen.

Tulostaulu, tulokset ja viralliset kilpailuohjeet

Kilpailun aikana tuloksia voi seurata Online-tulospalvelusta. Kilpailun järjestäjän nettisivuilla julkaistaan linkki tuloksiin. Viralliset kilpailuohjeet ovat nähtävillä kilpailukeskuksessa infon läheisyydessä.

Pukeutuminen ja WC

Pukeutumista varten varattu pressuhalli sijaitsee kilpailukeskuksessa. WC-tiloja on neljä, joten varautukaa mahdollisiin jonoihin.

Keskeyttäneet

Keskeyttäneiden kilpailijoiden tulee ilmoittautua maalissa.

Ensiapu

Ensiapu sijaitsee infossa.

Palkinnot

Palkintojen jako suoritetaan tulosten valmistuttua.

Ravintola

Kilpailukeskuksessa on ravintola, josta voi ostaa kahvia, teetä, erilaisia kahvileipiä sekä grillimakkaraa. Maksutapoina käteinen tai MobilePay.

Avoin sarja

Avoimeen sarjaan ilmoittautuneet pääsevät metsään viimeisen maaliin tulleen kilpailijan jälkeen. Radan saa valita itse.

ForFun

Toiminnallinen suunnistusteemainen rata kilpailukeskuksessa infon läheisyydessä. Maksuton.

Toimihenkilöt

Kilpailunjohtaja Eeva Linnainmaa

Valvoja Tuomas Väinä, KanSu

Ratamestarit Vesa Suonurmi, Ennimaria Järventausta

Info Tarja Vanhatalo-Suonurmi

Ensiapu Titta Lehto

Lähtö Timo Pyhtilä

Maali Vesa Suonurmi

Tulospalvelu Jussi Hannukainen


Tuomarineuvosto:


Kilpailukeskuskartta

Tervetuloa!

Kyrös-Rasti