Kyrös-Rastin suunnistuskoulu 2023 jatkuu to 15.6. klo 18 Paijalan rannassa Mannissa

Harrastamisen Suomen mallin mukainen suunnistuskerho on päättynyt ja kerholaiset voivat jatkaa suunnistuskoulussa maksamalla suunnistuskoulumaksun, joka on 90€ perheen ensimmäiseltä lapselta ja sisaruksilta 65€.

Maksuun kuuluu
- suunnistuskouluohjaus
- suunnistuskoulupaita kaudeksi käyttöön (palautettava)
- kartat
- rastipassi
- palkitsemiset
- vakuutuksellinen lisenssi. 0-11 vuotiailla vakuutus korvaa kaikki urheilulajit.
- Kyrös-Rasti ry:n jäsenmaksu (20EUR)
- Sata-Häme iltarastimaksut
- kilpailumaksut, ei rastiviikkoja tai kilpailuja ulkomailla

Suunnistuskoulumaksun voi maksaa seuran tilille (Aito Säästöpankki) FI73 4503 0010 2897 46 viitteellä 15260. Ilmoita kyra.sihteeri@gmail.com, kun olet maksun maksanut ja ilmoita samalla lapsen sportti-ID numero, jonka saat kirjautumalla suomisportiin https://info.suomisport.fi/ ja lisäämällä lapsen huollettavaksesi. Tämä on tärkeää vakuutusten kannalta.

Aiemmin Kyran suunnistuskoulussa mukana olleilla, riittää vain maksusta ilmoitus. Tiedot ovat jo aikaisemmilta vuosilta suomisportin Kyran tiedoissa.

Suunnistuskoulu jatkuu seuraavasti:

to 15.6.Paijalanranta, Manni

to 22.6.Linnainmaa, Trossitie 94

kesätauko

to 27.7.Perhepuisto

to 3.8.Pinsiö Yltä-Alta-taideteos

to 10.8. Kompassicup parisprinttiviesti Hämeenkyrö

to 17.8.Ulvaanharjun kota

to 24.8.Vesajärventie 728

to 31.8.Pinsiö Puuvuori

to 7.9.Ikaalisten kylpylä


  Kyrös-Rastin suunnistuskerho ja -koulu 2023


  Harrastamisen Suomen mallin hankkeen ILMAINEN suunnistuskerho käynnistyy to 20.4. klo 18-19.30 Hämeenkyrön Kirkonkylän koulun pihalla ja jatkuu torstaisin 1.6. saakka. Ks. kalenteri alempana. Suunnistuskerho on tarkoitettu kaikille 7–15-vuotiaille olet sitten suunnistuksen polulla ensikertalainen tai jo aiemmin lajia harrastanut. Suunnistuskerhossa leikitään, opetellaan perusliikuntataitoja ja tietenkin suunnistetaan paljon. Osallistujat jaetaan suunnistustaidon mukaisiin ryhmiin ikä huomioiden. Suunnistuskerho kokoontuu ulkona, joten säänmukainen varustus päälle. Tervetuloa iloiseen joukkoomme ja ota kaverisi mukaan!

  Suunnistuskerhoon ilmoittautuminen tapahtuu seuraavasti:

  • tämän sivun alareunassa olevan linkin kautta tai
  • Päivi Pramilalle, os. paivi.pramila(at)elisanet.fi 17.4. mennessä tai
  • Hämeenkyrön Kirkonkylän koulu to 20.4. klo 17.30 – 18

  Ilmoittautumisen yhteydessä tulee kertoa lapsen nimi, syntymävuosi, koulu, suunnistuskokemus, huoltajan nimi, puhelinnumero ja sähköpostiosoite. Ilmoittautumislomakkeella kaikki ilmoittautuvat suunnistuskouluun, vaikka kyse olisi kerhoilmoittautumisesta.

  Hämeenkyrön ala- ja yläkoulua käyvät kerholaiset on vakuutettu koulun puolesta. Jos haluat osallistua aktiivisesti kilpailuihin ja tarvitset lisenssin ja vakuutuksen, sinun kannattaa maksaa suunnistuskoulumaksu.

  Jos tulet muusta koulusta/toiselta paikkakunnalta, varmistathan vakuutusturvasi. Mikäli haluat kilpailla ja/tai haluat vakuutuksellisen lisenssin, suunnistuskoulumaksu kannattaa maksaa heti huhtikuussa.

  Suunnistus sopii kaikille. Alle kouluikäiset voivat tulla suunnistuskouluun perheseikkailuun oman perheen kanssa.


  Suunnistuskerho alkaa to 20.4. klo 18-19.30 ja jatkuu pääsääntöisesti torstaisin alla olevan kalenterin mukaan.

  to 20.4.Hämeenkyrön Kirkonkylän koulu

  to 27.4.Mahnalan lava

  to 4.5.Hietaniemen Saha, Turkkila

  to 11.5.Ansomäki

  to 18.5.Helakisa, Riitiala, Ikaalinen (tämä kilpailu on kerholaisille ilmainen!)

  to 25.5.Lentokenttä

  to 1.6.Lintuharjun laavu


  Tämän jälkeen suunnistuskoulu jatkuu normaalina maksullisena harrastuksena:

  to 15.6.Paijalanranta, Manni

  to 22.6.Linnainmaa, Trossitie 94

  kesätauko

  to 27.7.Perhepuisto

  to 3.8.Pinsiö Yltä-Alta-taideteos

  to 10.8.Suurlava

  to 17.8.Ulvaanharjun kota

  to 24.8.Vesajärventie 728

  to 31.8.Pinsiö Puuvuori

  to 7.9.Ikaalisten kylpylä


  Suunnistuskoulumaksu tulee maksaa seuraavien kohdalla:

  - kaikki 1.6. jälkeen suunnistuskoulussa jatkavat lapset, maksu 4.6. mennessä

  - kilpailevat lapset, jotka tarvitsevat lisenssin kilpailuja varten, maksu 30.4. mennessä

  - alle kouluikäiset huoltajan kanssa suunnistuskoulussa olevat, jotka haluavat vakuutuksen, maksu 30.4. mennessä

  - muulta paikkakunnalta kuin Hämeenkyrön ala- ja yläkoulussa olevat, jotka haluavat vakuutuksen ja mahdollisesti myös kilpailla (Huom! Jos vakuutusta tai lisenssiä ei tarvitse, suunnistuskerho on ilmainen 20.4.-1.6 myös ylöjärveläisille lapsille)

  Suunnistuskoulu maksaa 90 € (sisarukset 65 €). Maksusta tieto myös kyra.sihteeri(at)gmail.com, jotta saadaan vakuutukset ym. mahdollisimman pian voimaan. KyRan tili (Aito Säästöpankki): FI73 4503 0010 2897 46. Viitenumero:15260

  Lisätietoja Päivi Pramila, 040 7082 998, paivi.pramila(at)elisanet.fi tai kyra.sihteeri(at)gmail.com


  Suunnistuskerho ja -koulu käyttää Jopox-sovellusta. Sovelluksesta löytyy helposti harjoituskertojen tiedot. Siellä ilmoittaudutaan jokaiselle suunnistuskerhokerralle erikseen. Toivomus on, että kaikki suunnistuskerholaiset ja/tai vanhemmat ottavat Jopox-ilmoittautumisen käyttöön. Tämä helpottaa etukäteissuunnittelua ja säästää luontoa, koska näin osaamme tulostaa sopivan määrän karttoja. Tarkempaa tietoa sovelluksesta saat suunnistuskerhossa ja -koulussa.


  Suunnistuskerhossa lapset jaetaan Tuikkuihin ja Tähtiin iän ja taitotason mukaan.

  TUIKUT 1

  Tuikut 1 -ryhmä koostuu alle 10-v. lapsista, jotka aloittavat suunnistuksen tai ovat vasta suunnistaneet yhden vuoden. Ryhmässä aloitetaan suunnistuksen alkeista; tutustutaan karttaan, karttaväreihin ja -merkkeihin, kartan suuntaamiseen ja kartan lukuun. Ryhmässä opetellaan luonnossa liikkumista ja luonnon kunnioittamista. Tuikut suunnistavat pienissä ryhmissä ohjaajan johdolla. Vanhemmat ovat tervetulleita ryhmään mukaan oppimaan.

  TUIKUT 2

  Tuikut 2 -ryhmä koostuu alle 10-v. lapsista, joilla on jo aikaisempaa suunnistuskokemusta, esim. 2 vuotta suunnistuskoulussa. Ryhmässä vahvistetaan kartan suuntaamista selkeiden kohteiden ja kompassin perusteella, opetellaan lisää kartanlukutaitoa sekä tehdään reitinvalintoja. Tuikut suunnistavat pääasiassa pienissä ryhmissä tai pareittain, mutta lapsia kannustetaan sopivasti myös itsenäiseen suunnistukseen. Vanhemmat ovat tervetulleita ryhmään mukaan oppimaan.

  TÄHDET 1

  Tähdet 1 -ryhmä muodostuu 10–15-vuotiaista lapsista, jotka aloittavat suunnistuksen tai ovat aiemmin suunnistaneet vain vähän. Tässä ryhmässä lapsi haluaa liikkua metsässä ja samalla vahvistaa suunnistustaitojaan. Ryhmässä harjoitellaan suunnistuksen perustaitojen lisäksi (mm. kartanluku ja kartan suuntaaminen) myös kompassin käyttöä. Suunnistus tapahtuu pääasiassa ohjaajan kanssa pienryhmissä. Vanhemmat ovat tervetulleita ryhmään mukaan varmistajaksi ja avustajaksi.

  TÄHDET 2

  Tähdet 2 -ryhmä muodostuu 10–15-vuotiaista lapsista, joilla on jo useamman vuoden suunnistuskokemus. Useimmat haluavat liikkua metsässä vauhdikkaasti. Omia suunnistustaitoja pääsee harjoittamaan vaikeammissa maastonosissa ja radat ovat pidempiä kuin Tuikuilla. Ryhmän suunnistajat harjoittelevat myös suunnassa kulkemista, rastinottoa ja reitinvalintaa. Harjoituksesta riippuen lapsi voi välillä suunnistaa parin kanssa tai yksin. Tähdet -ryhmän lapset kartuttavat suunnistustaitojaan siirtyäkseen aikanaan Stars-ryhmään (n. 12-18 v). Vanhemmat ovat tervetulleita ryhmään mukaan varmistajaksi ja avustajaksi.

  pp 30.3.2023